Lähde:Youtube


Sammutushelikopteritkin tarvitsevat silloin tällöin apua – käy se näinkin!

Viime vuosina on nähty melkoisen paljon metsäpaloja ja tulipaloja, kiitos melkoisen kuumuuden kesäisin. Etenkin eteläiset maat sekä Yhdysvaltojen Kalifornia ovat olleet metsäpalojen iskun kohteena. Tällä alla olevalla vidella näemme melkoisen hienon pelastusoperaation vuodelta 2011.

Metsäpalojen sammuttamiseen käytetään paitsi palokunnan apua, myös sammutushelikoptereita. Helikopterit pääsevät hieman lähemmäs tulta ja ne voivat hyökätä tulipalon kimppuun ylhäältä käsin. Mutta oletko koskaan miettinyt, mistä helikopterit saavat vetensä?

Palokunta saa vetensä rekastaan sekä paloposteista. Mutta helikopterit eivät voi kantaa kovin paljoa vettä mukanaan, joten niiden pitää lentää täyttämään vetensä yleensä meristä tai järvistä. Tämä helikopteri kuitenkin kävi täyttämänsä lastinsa 25 kertaa naapurin uima-altaasta! Helikopterin pilotti sanoo, että ämpäriin mahtuu 600 litraa vettä, ja että uima-altaasta sankon täyttäminen ei ole laitonta Portugalissa, mutta asukas saa hakea korvausta valtiolta. Lähteen mukaan asukas ei kuitenkaan valittanut asiasta.

- ILMOITUS -


Pilotti sammutti asuintaloja uhanneen palon itse jo ennen palokunnan saapumista paikalle!

Katso upea video alta ja jaa kavereille!

HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun