Vaarallinen Momo-haaste tappaa jo lapsia

Internetin maailma on ja on ollut aina täynnä sairaita ja hulluja asioita, jotka ovat enemmän tai vähemmän haitallisia. Sosiaalisen median yleistyttyä, nämä monet sairaat ihmiset saavat yhä helpommin ja helpommin yhteyttä muihin käyttäjiin. Suurimassa vaarassa ovat nuoret ja etenkin lapset, jotka ovat kaikkein alttiimpia internetin vaikutuksille.

Viimeaikana keskustelua on herättänyt itsemurhapeli, jota kutsutaan nimellä Momo. Siinä on kuva erään japanilaisen taiteilijan veistoksesta, joka on jopa taiteilijan itsensä mielestä karmiva. Taiteilija, joka veistoksen teki, ei ole liitännäinen tapauksiin.

Haaste leviää WhatsApp-sovelluksen kautta ja siinä kehotetaan satuttamaan itseään. Momo hahmoa on myös editoitu lapsille tarkoitettuihn videoihin YouTubessa, ja näin peloteltu aivan liian nuoria käyttäjiä.

- ILMOITUS -


Momo-peliä on pidetty vain sairaana ja muuten harmittomana tempauksena, mutta tämä haaste on jo aiheuttanut muutaman lapsen ja nuoren kuoleman.

12-vuotias tyttö ja 16-vuotias poika löydettiin kuolleena 48 tunnin päästä toistensa kuolemista. Uutisen mukaan tyttö hirtti itsensä, pojan kuolintavasta ei mainintaa.

 

HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun