Lähde:Youtube


9 tapaa tehostaa opiskelua – Ota vinkit talteen

Monet varmasti kokevat ongelmaksi oppimisen joko koulussa tai lukiessa pääsykokeisiin. Jokainen ihminen oppii eri tavalla ja se on toisille helpompaa kuin toisille. On kuitenkin olemassa tapoja, joilla voi aktivoida niitä aivojen osia, jotka auttavat sinua oppimaan helpommin ja nopeammin.

Tässä videolla on esittely yhdeksästä eri tavasta, kuinka voit tehostaa omaa oppimistasi riippumatta siitä, mitä opiskelet tai haluat oppia.

Yksi yleinen virhe, jota monet tekevät on se, että opiskelee monta tuntia peräkkäin. Se on periaatteessa hyödyttömämpää, kuin se että lukisi pienissä pätkissä. On parempi pitää puolen tunnin opiskeluhetkiä noin parikymmentä kertaa viikossa, kuin taas lukea kymmenen tuntia peräkkäin.

- ILMOITUS -


Myös opiskelun aikatauluttaminen päiville on paljon parempi vaihtoehto. Ei siis kannata lukea yömyöhään ennen koetta, koska sillä ei ole todistettavaa apua oppimiseen. Sen sijaan tietty aika päivästä joka päivä on parempi aivoille, sillä se tottuu tällöin vastaanottamaan tietoa paremmin.

Tutkimusten mukaan kokeet eivät ole paras keino asioiden oppimiseen, vaan sen sijaan opitun tiedon opettaminen toisille. Näin opiskelija pitää paremmin huolen siitä, että oppii ja ymmärtää itse paremmin.

HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun