Lähde:Youtube

Maailman syvin uima-allas löytyy Puolasta – 50 metriä syvä!

Olet varmasti ainakin joskus elämäsi aikana käynyt uimassa uimahallissa. Yleensä niistä löytyy tavallisia 25-50 metrin mittaisia uima-altaita, ehkä lasten allas, poreallas tai suola-allas. Mutta nämä ovat kaikki syvimmillään muutaman metrin. Jopa altaat, joissa harjoitellaan hyppyjä, ovat silti syvimmillään vain muutamia metrejä.

Puolassa on kuitenkin viety uiminen ja sukeltaminen nyt ihan uudelle tasolle. Nimittäin sen sijaan, että he olisivat luoneet pitkän uima-altaan, he ovat kehittäneet syvän altaan. Tämä allas on nimeltään DeepSpot, ja se on ainakin toistaiseksi maailman syvin uima-allas. Tällä altaalla on syvyyttä syvimmässä kohdassa jopa 50 metriä.

- Juttu jatkuu mainoksen jälkeen -

Tällaisessa altaassa kelpaa sukeltajien harjoitella sukellusta. Altaaseen voi hyvillä mielin myös hypätä korkealtakin telineeltä, nimittäin ihan heti ei osu alat pohjaan. Tässä altaassa uiminen sopii tosin vain sellaisille ihmisille, joilla uimataidot ovat erinomaiset eikä heitä pelota moinen syvyys.

Jäämmekin vain miettimään sitä, että kuinkahan kauan moisen altaan täyttämisessä kestää. Jos tämän altaan veden vaihtaa tasaiseen tahtiin, niin siinä kuluu pari litraa vettä ja saattaa muutama tunti vierähtää.

Haluaisitko kokeilla?

Osallistu keskusteluun